נהג נכה יוכל לנהוג ברכב לאחר שייבדק על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ויקבעו לו מגבלות נהיגה, במידת הצורך. מגבלות הנהיגה הן מחייבות, ונרשמות כהערה ברישיון הנהיגה. אפשרויות הנהיגה ברכב הן שונות, והן נגזרות מ:
בין המגבלות הנפוצות, עבור מי שמשותק או מוגבל בשתי רגליו או ברגל אחת, קובע המכון מגבלה לנהיגה בעזרת מנגנון יד מכני המפעיל את הגז והבלם, או מגבלה להפעלת דוושת הגז בצד שמאל. מגבלה נפוצה נוספת היא נהיגה בעזרת תפוח המותקן על גלגל ההגה. רשימת המגבלות היא ארוכה, ונותנת מענה למגוון של בעיות וקשיים פיזיים בהפעלת המערכות המקוריות של הרכב.
לעיתים הכניסה לרכב פרטי קשה, גם אם מסוגלים לבצע את המעבר מכסא הגלגלים למושב הרכב. לאמצעי עזר לכניסה לרכב פרטי או רכב שטח תוכלו לקרוא כאן.
הנהג העצמאי נכנס לרכב אך כסא הגלגלים נשאר בחוץ. בהנחה שהמטרה היא לייצר מקסימום עצמאות לנהג, יש צורך באמצעי אחסון כסא הגלגלים, בתא המטען או מעל גג הרכב. על פתרונות לאחסון כסא הגלגלים תוכלו לקרוא כאן.
בסביבת הנהג מותקנים האמצעים לנהיגה, כפי שהוגדרו במגבלות הנהיגה שלל הנהג.
כשמקבלים את ההחלטה לגבי צורת הנהיגה ברכב פרטי, חשוב מאוד לשקלל את כל הגורמים הבאים:
שימו לב! שימו לב!
עמותת "נגישות ישראל" מחפשת מתנדבים לקמפיין בינלאומי שאף אחד לא יוכל להתעלם ממנו למיגור תופעת עברייני חניות נכים למידע נוסף>>>
מונית נגישה - בכדי לעודד חברות הסעה ומוניות להפוך את המוניות לנגישות, המדינה מקלה משמעותית את עלות רכישת הרישיונות להפעלת מונית לאלו אשר ינגישו מוניות לאנשים עם מוגבלויות מידע נוסף>>>
מערכת הגו'סטיר תופסת תאוצה.
יותר ויותר נכים בוחרים לנהוג במערכת הג'ויסטיר.
לקוחות הידרופיקס עוברים לדור החדש של מערכות הנהיגה.
חדש בהידרופיקס - רמפות ידניות בגדלים שונים לרכבים להסעת נכים ולמטרות נוספות
שימו לב! עפ"י תיקון בהסכם הניידות שנכנס לתוקף באוגוסט 2013, מורשה נהיגה של מוגבל בניידות יכול להתגורר במרחק של עד 1.5 ק"מ מביתו של המוגבל בניידות (במקום 500 מ' כפי שהיה עד כה)"